Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ISTEN HUMORA

2017.08.29

Sok mindenről szoktunk beszélni Urunkról, Istenünkről, de humoráról igen  ritkán.- Na, most erről írok, és hiszem, hogy sokakat megnevettetek. ( Már ez önmagában is dicsé -rendő, hisz oly ritkán nevetünk szívből, igazán )

Az történt, hogy július elején máról holnapra összeomlott eddig is rozoga 98 éves egészségi állapotom, és végül is korházba kerültem. Egy igen lelkiismeretes doktornő volt a kezelő orvosom, aki mindent megtett –napi 15 gyógyszerrel-  hogy  kimentsen a halál torkából.

Az más kérdés, hogy ennek az lett a vége, hogy se járni, se enni nem tudtam. Tudomásul vettem, hogy többet nem mehetek haza, hanem egy öregotthonba költözöm, és ott fejezem be életemet .És ráadásul meg voltam gyöződve, hogy mindezt a Jó Isten akarata szerint cselekszem.------ Csakhogy a Gazdám nem ezt akarta. Én titokban olykor-olykor gondoltam arra, hogy hátha mégis haza mehetek,-de ezt m i n d i g  mint kisértést, elhesegettem magamtól.-Közben már tudtam azt is, hova megyek, ki, hogyan szállít új helyemre…..

Most tessék figyelni!

Utólag kiderült, hogy orvosaim kiméletből nem mondták el. hogy igen súlyos fertőző betegség áldozata lettem. A bacilus neve: Clostridium  dfficile, mely  90 százalékban halál- lal fejeződk be, és a beteg sehova nem szállítható, még egy másik kórházba se. Tehát hiába akartam öregotthonba kerülni, mihelyst a korházi zárójelentést elolvassák, azonnal leállítják odaköltözésemet….

Kiderült, hogy  e g y e t l e n   egy helyre mehetek , de oda is csak saját felelőségemre— otthonomba. Orvos barátaim saját kocsijukban vittek Szfehérvárra. Itt pár nap alatt meg szerveztem a legfontosabbakat, és kerestem ápolókat,karitász stb stb……………..

Váratlanul felívott egy fiatal férfi, aki hallotta a hírt és jelentkezett nálam,-Néhány óra múlva itt is volt. Kiderült, hogy a fehérvári b a p t i s t a szeretetszolgálat egy  ápolónővel együtt vállalja ápolásomat, és napi szükségleteimben segíteni fognak.

Most esett le a „tantusz”….  Ezért nem  engedett engem öregotthonba a Gazdám….nekem még más feladatot kell teljesítenem. és nem Öregotthonban  várni a halált…..Különben mindig nagy tisztelettel voltam a baptisták iránt, épp a szeretet szolgálatuk miatt. És azt, amit annyira hiányolok nálunk, azt most egész közelről megismerhetem…….

Jelenleg Eszter ebédemet főzi a konyhában… és még órabért sem akart elfogadni……

URAM, ÉLVEZEM A HUMORODAT ÉS NAGYOT KACAGOK…. ÉS TÉGY VELEM, AMIT AKARSZ