Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe


Elmélyülés

Cikkek

Szerencsés Károly: Jóvátételbe adott nemzettudat

2016.07.04

Szerencsés Károly – 2016.06.27. 02:11 

Sokan meglepődve tapasztalják napjainkban, hogy a nemzettudat örömmel is párosulhat. Nem csak tiltakozással, felháborodással, az igazság megcsúfolása elleni lázadással. És az is váratlan, hogy titkolni sem kell, nem valami elfojtott érzés, nem lesütött szemek röpke feltekintése egy találkozó tekintet erejéig, hanem az összetartozás élményének elementáris erejű megnyilvánulása. Nincs elrejtve versek sorai közé, dalok hangulataiba, zakó hajtókája mögé bújtatott kokárdák színeibe.

A magyar nemzettudat szilárd és magától értetődő volt a régi korokban: történelmileg halmozódott fel, már a pusztai vándorlás alatt dalban, mesében, szokásokban, hitben. Csak így lehetett sikeres a honfoglalás, az államalapítás, amelyek idején a régire új vallás épült, új szokásjog, új törvények. 

 

Felház – fiatalok százai imádkoznak hetente Magyarországért

2016.05.10

Futótűzként terjedt a híre a fiatalok között...van egy hely, ahol hetente egyszer együtt dicsérhetjük az Urat és imádkozhatunk az országért! Hárman kezdték el és fél év alatt több százan csatlakoznak hozzájuk hetente. Felekezettől, gyülekezettől függetlenül egy akarattal gyűlnek össze és imádkoznak azért, hogy az országban ébredés legyen, hogy Isten vegye át a vezetést az emberek életében. 

Vallásgyalázás Budapesten - nem hagyhatjuk szó nélkül...

2016.04.20

Néhány magát liberálisnak és jogvédőnek tartó szervezet képviselője tartott demonstrációt április 10-én a budapesti Lengyel Nagykövetség előtt azért, mert Lengyelországban a hetekben fölmerült az abortusztörvényen való szigorítás kérdése.


« előző

1 | 2 | 3