Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


IMÁDKOZZUNK HAZÁNKÉRT

2016.08.18

  FERENCES ATYÁK KÖRLEVELE

    Október 2.-n lesz a népszavazás. Senki sem veheti félvállról. A hazánk jövőjéről döntünk. Mindenki látja, hallhatja mivel jár a bevándorlók inváziója Nyugat -Európában, Már sejthető mit jelent az iszlám hit terjedése, terjesztése. Mi tapasztaltuk mit jelent keresztény földön iszlám uralom. 150 évi tapasztalat van nemzetünk emlékezetében.

De azt is látnunk kell, hogy Magyarország és Európa jelentős hányada hátat fordított Istennek, a keresztény gyökereinek. Igaz, nem az iszlámhitet  választotta,- de tudnunk kell azt is, hogy elég sok magyar fiatal vált iszlám hívővé meg e migrációs hullám előtt-, hanem a nihilizmust, a bálványimádást:önmaga bálványozását, a pénzt, a hatalmat, az érzékiséget bálványozva.

Azt mondhatnánk, Isten nem akarhatja, hogy az európai keresztény világ elpusztuljon, hiszen megigérte hogy minden nap velünk lesz, s az Egyházán a pokol kapui sem vesznek erőt. Igen, az Egyházon a pokol kapui sem vesznek erőt, de ez nem jelenti azt, hogy itt a mi környezetünkben -a mi vagy a gyermekeink életében -nem lesz valami változás. Hallhattátok, hogy iszlám környezetben erősödik a kereszténység, sokan térnek át keresztény hitre vértanuink hatására! Azt is *tudjuk*, mert megmondta, hogy a kövekből is támaszthat Ábrahámnak fiakat. Tudjuk, hogy amikor a választott nép elfordult Istentől  az Úr  engedte, hogy  leigázzák.  Sokan megis haltak, nagyon sokan fogságba kerültek. A legszentebb helyeiket is meggyalázták. De tudjuk, hogy Ninivének megbocsátotta vétkeit, mert őszintén megtértek .Hallgattak Isten emberének szavára.    Nem tudhatjuk,hogy a mi és a nemzetünk vétkei miatt mi áll előttünk. De azt biztosan tudjuk, mert az Úr mondta, ha rossz úton    jártunk is, de őszintén megbánjuk, akkor Ő is megváltoztatja a nekünk rendelt sorsot.

Tudjuk, mert az Úr mondta, hogy ahol ketten vagy hárman összejönnek az Ő nevében, Ő jelen van, s meghallgatja a kéréseinket. Ő mondta azt is , hogy amit kérni szeretnénk a Mennyei Atyánktól azt az Ő nevében kérjünk.

Kérjük Urunkat, hogy bocsássa meg a vétkeinket, hogy jólétünkben elfordultunk, hogy sokan meg is tagadták.Kérjük, hogy a népszavazás olyan eredménnyel záruljon ,ami az Ő akarata.  Dávid király nyomában járva nekünk is Isten kezébe kell  tennünk sorsunkat, százszor inkább, mint emberek kezébe.

Remélhetjük csak, hogy amit mi szeretnénk, nem áll szemben Isten akaratával! Biztos számithatunk arra is, hogy az áldott lelkek, a szentjeink velünk együtt könyörögnek hazánkért, hazánk lelki megújulásáért!   A Szent Ferencnek adott feladat nekünk is szól: „Épitsd fel Egyházamat!”

Imádkozzunk hazánk lelki megújulásáért! Engeszteljük Urunkat bűneinkért!